4 februarie 2022

Ford plănuiește investiții suplimentare de până la 20 de miliarde dolari în construirea vehiculelor sale electrice, a informat Bloomberg News.

Investiția Ford va fi repartizată în următorii cinci până la zece ani și va include transformarea fabricilor sale actuale din întreaga lume (deci şi cea de la Craiova )la producția de vehicule electrice.

Conform unui plan denumit „Ford+”, menit să determine investitorii să vadă compania ca pe una de tehnologie, Ford anunțase deja că va investi peste 30 de miliarde  dolari în dezvoltarea de vehicule electrice, inclusiv a bateriilor, până în 2030.

Principalii producători de automobile de la General Motors, Ford și Volvo Cars fac rapid schimbări pentru a-și face loc în spațiul competitiv al vehiculele electrice și luptă împotriva concurentului cel mai mare, Tesla.

Noul plan include, de asemenea, angajarea unui număr nespecificat de IT-ști care să lucreze la concepte precum chimia bateriilor, inteligența artificială și software-ul pentru vehicule electrice, arată raportul, indicând importanța tot mai mare a software-ului și a conectivității digitale în industria auto.

Aşteptăm cu interes să vedem ce va fi la Craiova.

Sursa foto: Ford
Interesant şi pentru Craiova: Ford investeşte  10-20 miliarde dolari în automobile electrice
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Transporturi
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Transporturi
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Transporturi