Emma Răducanu, noul star al tenisului mondial
14 septembrie 2021

Având mai puţin de 19 ani, cetăţeanca britanică Emma Răducanu (având tatăl român şi mama chinezoaică) a uluit lumea tenisului după ce a reușit să câștige ieri 13 septembrie 2021 ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Și a reuşit fără să  piardă,niciun set la prima sa participare și venind  din calificări. Nu s-a mai întâmplat așa ceva în istoria tenisului modern.

Victoria Emmei Răducanu, obținută la doar 18 ani, i-a impresionat atât pe specialiștii din tenis, cât și pe sportivi din alte discipline sau jurnaliști. Englezii de la The Sun chiar au plasat performanța Emmei Răducanu de la US Open drept cea mai mare din istoria sportivă a Marii Britanii.

După ce a triumfat la US Open Emma a câştigat milioane de fani într-o zi. Ea a câştigat finala de la Flushing Meadows cu  6-4, 6-3 în faţa lui Lezlah Fernandez, şi ea foarte tânără, cu doar 1 an mai mare ca Emma. 

Sportiva care reprezintă Marea Britanie, dar al cărei tată este român, iar mama e chinezoaică, a devenit primul jucător, indiferent de gen, care câștigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

Emma a declarat că vine de cel puțin două ori pe an în România, în special pentru a-și vizita bunica, la București.

Performanța e cu atât mai importantă cu cât a câștigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat.

Iată şi o informaţie care o apropie pe Emma de Top Business: Ea vrea să investeassca la Bursa din New York şi a vizitat Wall Street. Să vedem dacă va dori să investească şi în România.

Alexandru B.
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!