30 octombrie 2023

Timp de 3 zile, 31 octombrie - 2 noiembrie 2023, Bucureștiul va deveni un centru de cunoaștere și expertiză în domeniul electroenergetic, cu ocazia desfășurării celei de-a 7-a ediții a Conferinței Internaționale CONDITION MONITORING, DIAGNOSIS, AND MAINTENANCE (CMDM) 2023. Evenimentul, organizat bienal cu susținerea CIGRE Paris de către Comitetul Național Român al CIGRE, alături deTranselectrica în calitate de co-organizator, este unic la nivel mondial, fiind singura conferință tehnică ce abordează tema monitorizării condiției tehnice și diagnozei echipamentelor.

În cadrul sesiunilor de prezentări, a seminarelor, a expozițiilor și a sesiunilor de networking, se vor dezbate subiecte de actualitate pentru sectorul energetic.

Evenimentul va debuta marți, 31 octombrie, de la ora 10:00, cu un panel format din reprezentanți ai unor instituții, asociații și companii cheie din sectorul energetic românesc.

În cele trei zile ale conferinței vor avea loc tutoriale susținute de experți tehnici internaționali, prezentări ale lucrărilor științifice realizate de către cercetători, practicieni și studenți, expoziții ale companiilor de vârf, care își vor prezenta echipamentele și soluțiile state-of-the-art pentru actualele provocări cu care se confruntă sistemele electroenergetice; sesiuni de networking.

De asemenea, vor fi prezente peste 20 de companii partenere și expozanți, sute de reprezentanți din peste 20 de țări, atât din mediul economic și academic, cât și din mediului legislativ.

Principalele teme ce vor fi abordate în cadrul conferinței CMDM 2023 vor fi:

• Smart Grids;

• Stații digitale;

• Monitorizarea condiției tehnice și diagnoza pentru echipamente electrice și linii

electrice de înaltă tensiune;

• Monitorizarea condiției tehnice și diagnoza centralelor electrice;

• Avarii cauzate de fenomene electrice, mecanice, chimice și termice;

• Analiza degradării echipamentelor electrice;

• Tehnologii moderne pentru mentenanță;

• Tehnici de detecție avansate pentru monitorizarea condiției tehnice și diagnoză;

• Aplicațiile inteligenței artificiale pentru extragerea datelor și analiza condiției tehnice;

• Instrumente de gestionare a activelor pentru echipamentele electrice;

• Surse distribuite și regenerabile.

Conferința mizează pe viziunea inovatoare, încrederea și determinarea tinerilor specialiști din energie, astfel încât, miercuri, pe 1 noiembrie, de la ora 15:30, va avea loc o masă rotunda organizată de CIGRE Next Generation Network Romania, ramura de tineret a Comitetului Național Român al CIGRE. Tineri profesioniști din diferite companii și asociații din sectorul energetic vor dezbate subiectul „Next generation’s vision for the future of energy systems“.

Totodată, ziua de miercuri va fi completată de sesiunea organizată de către Forumul Women in Energy din cadrul CIGRE România, ce va avea loc începând cu ora 17:00.

Conferința Internațională CMDM 2023 este un eveniment bienal de mare însemnătate pentru sectorul electroenergetic din toată lumea, fiind singura conferință tehnică a CIGRE care abordează tema monitorizării condiției tehnice și diagnozei echipamentelor electrice.

Biroul de presa Transelectrica
Transelectrica susține lucrările celei de-a VII-a ediție a Conferinței Internaționale

CONDITION MONITORING, DIAGNOSIS, AND MAINTENANCE (CMDM) 2023
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!