28 octombrie 2022

Departmentul de Energie al Statelor Unite analizează posibilitatea implicării în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, anunță ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Ministrul Energiei scrie că a avut o întâlnire cu David Turk - Secretar adjunct pentru Energie din Statele Unite - pentru a discuta despre stadiul proiectelor prevăzute în Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România.

“Oficialul american a transmis că DOE (Department of Energy) analizează posibilitatea implicării în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, pe lângă suportul financiar pe care îl vom avea și de la EximBank. De asemenea, am discutat și despre proiectul SMR-urilor, despre situația actuală din regiunea noastră, inclusiv a sistemului energetic din Ucraina și Republica Moldova, state afectate din cauza războiului agresiv al Rusiei”.

În august, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGA) Nuclearelectrica, societate controlată de Ministerul Energiei, a anunțat că aprobă continuarea Proiectului Unităților 3 şi 4 CNE Cernavodă, respectiv adoptarea Deciziei Preliminare de Investiție şi trecerea în Etapa II - Lucrări Preliminare, condiţionat de aprobarea și încheierea Acordului de Sprijin între Statul român şi SNN în legătură cu Proiectul Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, potrivit unui anunț de la Bursa de Valori București (BVB).

Statul român, prin Ministerul Finanțelor, își propune să acorde garanții de 100% pentru creditele ce vor fi contractate de la finanțatori pentru construirea Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă, potrivit unui proiect publicat în septembrie în transparență decizională la Ministerul Energiei.(TB, foto: nuclearelectrica.ro)
Departamentul de Energie al Statelor Unite se poate implica în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!