15 martie 2022

Pe 11 martie a.c, a avut loc  o întâlnire online între președintele CNIPMMR, Florin Jianuși o parte a boarduluiSME-united compus din membrii din mai multe țări precum: Belgia, Franța, Germania, Regatul Unit, Polonia, Ungaria, Spania, Portugalia, Ucraina și altele. Intâlnirea a avut ca scop asigurarea stabilității economice și identificarea proiectelor de sprijin pentru antreprenoriatul și mediul de afaceri ucrainean.

În cadrul ședinței, președinții organizațiilor membre SME-United au abordat strategii concrete pentru ajutorarea IMM-urilor grav afectate de conflictul existent, luând următoarele decizii:

Dezvoltareaunei rețele europene de ”One Stop Shops” care să sprijine antreprenoriatul afectat de conflictul existent, prin relocarea de business-uri, integrarea pe piata forței de muncă a refugiaților, asistență administrativă pentru IMM-uri;

Promovareaplatformei www.jobs4ukr.com, dezvoltată cu sprijinul BCR-InnovX care integrează dejapeste 700 de cereri de joburi.


”Am fost impresionat astăzi de numărul mare de organizații care au dat curs invitației noastre de a identifica soluții care să sprijine Ucraina, soluții adecvate activităților organizațiilor noastre de IMM-uri. Integrarea afacerilor și a angajaților proveniți din rândul refugiaților pot reprezenta un nou început pentru acești oameni șitotodată o integrare socialăși economică. Vom continua printr-o rețea de One Stop Shops să acționăm unitar și strategic la nivel european” a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR.

Iulia HAINAROSIE
Președintele CNIPMMR și reprezentanții SME-United  au identificat proiecte de sprijin al mediului de afaceri ucrainean
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!