2 aprilie 2022

Comisarul european Nicolas SCHMIT, responsabil pentru locuri de muncă și drepturi sociale, a efectuat o vizită în România în perioada 31 martie - 1 aprilie 2022.

Comisarul european Nicolas Schmit a declarat: „Românii i-au primit în casele lor pe cei care fug din calea războiului brutal din Ucraina, motiv pentru care ne exprimăm recunoștința față de ei și solidaritatea noastră cu România. În timpul vizitei mele de două zile, voi avea ocazia de a explica opțiunile de finanțare din fonduri UE disponibile pentru primirea de refugiați și pentru integrarea lor în educație, formare și pe piața forței de muncă. Voi discuta, de asemenea, despre situația economică și socială a României cu guvernul, parlamentul și partenerii sociali, în special despre măsurile de consolidare a coeziunii sociale. Și voi sublinia importanța finalizării planului național de punere în aplicare a Garanției europene pentru copii.”

În cursul vizitei sale, demnitarul a exprimat solidaritatea UE cu România în ceea ce privește primirea refugiaților din Ucraina, a purtat discuții cu privire la reformele sociale și investițiile în planul de redresare și reziliență al României, precum și la planul național de acțiune al României pentru punerea în aplicare a Garanției europene pentru copii.

Înaltul oficial european s-a întâlnit cu reprezentanți ai guvernului, ai parlamentului național, ai organizațiilor neguvernamentale, ai partenerilor sociali și a vizitat două proiecte sociale. Comisarul Schmit a avut întâlniri cu dl. Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, cu dl. Marius Budăi, ministrul muncii și solidarității sociale și cu dl. Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene.

Comisarul a participat, de asemenea, la o reuniune comună a Comisiei pentru muncă și protecție socială și a Comisiei pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului. A avut, de asemenea, întâlniri cu autorități locale și cu reprezentanți ai ONG-urilor.

Comisarul Schmit s-a întâlnit cu parteneri sociali (reprezentanți ai angajatorilor și ai sindicatelor). A vizitat o școală din București care a primit copii care au fugit din Ucraina invadată de către Rusia, împreună cu dl. Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. Comisarul a vizitat apoi Școala profesională Concordia , un ONG cofinanțat prin Fondul social european (FSE), care sprijină copiii, tinerii și familiile aflate în dificultate astfel încât aceștia să poată avea o viață mai autonomă și care sprijină, în prezent, refugiații ucraineni.

Alexandru OANCEA,

Reprezentanţa în România a Comisiei Europene
Comisarul european Nicolas SCHMIT, responsabil pentru locuri de muncă și drepturi sociale, a venit în România
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!