EDITORIAL

Pahar după pahar, povestea vinurilor tălmăcite tot mai aprig pe melagurile unde Burebista poruncea arderea viilor
19 aprilie 2024

E forfotă pe cer dar și pe Pământ. Eclipse, Mercur retrograd, stele căzătoare și multe, foarte multe evenimente cu și despre vinuri. De la festivaluri naționale consacrate (Re Vino, Vin la Cultură), la serii de evenimente marca Romanian Wine Week - evenimente ce aduc laolaltă comunitățile locale formate din experți și amatori ce împărtășesc pasiunea pentru vinurile românești, până la serate dedicate soiurilor autohtone, în cadrul cărora se povestesc particularități ale varietăților degustate.

Lumea evenimentelor dedicate vinurilor traiește o expansiune colosală, demnă de o supernova. Degustările de vinuri se asociază cu activități din cele mai diverse: de la cercuri literare, la pictat, wine & dine, wine tasting caritabil iar pairingul a depășit de mult sfera preparatelor culinare de bază și a ajuns până la “Wine & Cannoli Pairing”. Astfel, zeii sunt blânzi cu muritorii de rând și le îngăduie să pășească în aceasta lume fermecatoare a vinurilor, să se lase purtați de vraja ei, să se îndrăgostească și să transmită mai departe magia care se întâmplă la un pahar de vin. Adevărul este că oricine bea un vin bun, trăiește o viață în plus.

Vinul este mai aproape ca oricând de publicul larg din România. Numărul participanților la evenimentele din lumea vinurilor este din ce în ce mai mare iar cel mai îmbucurător este faptul că oamenii sunt diverși, sunt deschiși spre a învăța, astfel încât evenimentele nu sunt dedicate doar experților. Componenta deosebit de importantă a acestor evenimente, pe lângă cea financiară și de advertising, rezidă în puterea de a educa publicul spre a înțelege mai bine fascinantul univers al vinurilor, spre a naște curiozitate și, de ce nu, viitori experți în domeniu.

Visez la o Românie a vinurilor. Acolo unde autenticitatea soiurilor se împletește cu tradițiile, meșteșugurile, credința, ospitalitatea și plăcerea oamenilor de a trăi frumos. Mă bucur că această Românie prinde contur și visul devine realitate. Aceasta-i România Magică!

În tot acest timp, publicația “Vinurile României” rămâne un promotor al demersurilor de promovare ale vinurilor românești, tălmăcind la rându-i plăsmuiri și istorii trecute și viitoare, căci cine prezice mai bine viitorul decăt cei care îl creează?
Diana DUMITRU - Redactor șef
Publicatie culturala editata de Asociatia „Acceleratori  ai performantei”
Grupul de presa Top Business
Publicatie culturala editata de Asociatia „Acceleratori  ai performantei”
Grupul de presa Top Business
Publicatie culturala editata de Asociatia „Acceleratori  ai performantei”
Grupul de presa Top Business