28 octombrie 2022

Pentru TopBusiness
Mihaela Theiss. München

Expoziția „Radio Free Europe. Voci din Munchen în războiului rece” oferă o perspectivă asupra vieții angajaților posturilor de radio pe baza a cinci biografii emoționante.

„Radio Free Europe” și „Radio Liberty”. Fie la microfon, fie în culise - poveștile diverse de viață creează o imagine polifonică a posturilor de la începuturile anilor 1950 până în anii 1990.

„Radio Free Europe” și „Radio Liberty” au produs programe de știri, cultură și sport în peste 20 de limbi est-europene la München în timpul Războiului Rece. Posturile au fost finanțate de CIA până în anii 1970 și aveau scopul de a crea o informare în țările comuniste din Europa de Est, unde libertatea presei nu exista.

În galeria Einwand a Muzeului Orașului München șiîn foaierul Muzeului Evreiesc, martori contemporani, ale căror vieți au fost strâns legateîn diferite moduri de „Radio FreeEuropa”, sunt prezentați în interviuri si videoclipuri.

Fotografii și  documente  ilustrează drumul lor către München și activitatea lor la RFE în timpul Războiului rece. Graphic Novels oferă perspective asupra momentelor cruciale din viața lor. Așa este ilustrată lupta pentru apartenență, loialitate, dragoste și recunoaștere a lor la Munchen în perioada postbelică.

30.09.2022 - 05.03.2023

Expoziția „Radio Free Europe. Voci din München în Războiul Rece” deschide perspectiva proiectului comun de expoziție și colecție a Muzeului Orașului München și Muzeul Evreiesc München „După Război și Migrație la München”.

În 2023 vor urma două expoziții despre persoanele strămutate, toți acei oameni refugiați care se aflau la München ca urmare a efectelor războiului.

Informații suplimentare găsiți aici:

https://www.muenchner-stadtmuseum.de/
Vocea din München în timpul Războiului Rece
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!