14 februarie 2024

La Romexpo se deschide Târgul Internațional de Turism așa că era util un editorial legat de acest eveniment. Adică de turism și de ce înseamnă el în viața noastră. Legătura s-a făcut singură pentru că viața noastră, de la naștere și până la părăsirea ei, e practic o permanentă aventură turistică. Mereu ne plimbăm, ne deplasăm, din fragedă copilărie până la senectute.

Cei care avem noroc, eventual și ceva cultură și educație, ne plimbăm când trebuie și pe unde trebuie - la grădiniță, la școală, la facultate, prin minuinate locuri ale țării și ale planetei. Dar alții se plimbă și prin spitale, prin pușcării și alte locații ale unui turism nedorit.

Acum, există un turism cu arme și morți în Ucraina, în Palestina și prin alte locuri unde unora le place să ucidă. Există și un turism al celor care cară armament, drone, avioane, tancuri, tunuri, chiar medicamente, eventual discutabile vaccinuri.

În dulcea noastră țară, cel mai intens turism se practică prin trecerea de la un partid la altul conform unei stravechi zicale actualizate: faci nu faci politică, vremea campaniei electorale trece.

Trecând peste aceste inevitabile ironii, toate genurile de turism invocate dar mai ales turismul autentic țin vie o dilemă care ne poate stimula: întrebarea decentă și modestă „Ce facem ca să merităm lumea în care trăim?” își găsește răspunsul doar în întrebarea aparent  orgolioasă dar teribil de responsabilă și care chiar ne poate da de lucru: „Ce facem ca lumea în care trăim să ne merite?”. Si în business și în cultură și în viața de zi cu zi trebuie să avem performanțe exact ca să nu cerem ci ca să merităm și să primim cu precizie exact ceea ce știm să ne dăm singuri.

Recitiți acest text și rescrieți-l singuri!
Editorial
Viata noastră e turism marcat de dilema:
Merităm lumea sau ne merită lumea în care trăim?
Diana DUMITRU - Redactor șef
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Publicatie de informatie medicala şi educatie sanitara editata de Asociatia Acceleratori ai Performantei
Grupul de presa Top Business
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!