12 noiembrie 2020

Săptîmâna trecută, premierul României Ludovic Orban, insoţit de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu si de ministrul apararii Nicolae Ciucă, a efectuat o vizită in Israel.

In interesul reciproc al României si al statului Israel de a extinde dialogul legat de diferite domenii comune, vizita  premierului român in Israel a avut loc intr-o perioada foarte grea provocată de pandemia de Covid-19, iar deciziile luate  au fost uneori dificile.

In cadrul declaratiilor comune ale premierului roman si israelian, s-a evidenţiat faptul ca interesul celor doua state este sa lărgească relatiile economice intre cele doua tari.

Totodata premierul României s-a declarat mulţumit de ceea ce a insemnat colaborarea  cu autoritatile israeliene in privinta gestionarii crizei pandemice.

In cadrul dialogului intre cei doi premieri s-au stabilit noi directii ale dezvoltarii, consolidarii si extinderii, pe langa sanatate, a dialogului politic, si a cooperării in domeniul apărarii si securitatii.

Ludovic Orban a precizat ca va analiza cu premierul israelian ordinea de zi de pe agenda interguvernamentale romano-israeliene care ar trebui sa aiba loc la jumatatea anului urmator, România fiind gazda aceste reuniuni.

Totodata premierul României a subliniat ca si cooperarea in  sanătate, agricultură, tehnologie, sub egida grupului de lucru romano-israelian lansat numai cu o luna in urma, are rezultate deosebite.

Premierul Ludovic Orban a subliniat si oportunitatea de a dezvolta perteneriatul pentru tehnologiile invovative antreprenoriale, mentionand faptul ca este interesat in mod deosebit de proiectele comune din sectorul energetic.

Premierul Romaniei in discursul sau a subliniat faptul ca Romania este angajata in lupta impotriva antisemitismului.

In incheiere, premierul Israelian si cel roman au semnat un protocol de amendare a conventiei intre guvernul Romaniei si guvernul statului Israel avand ca scop evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale legate pe impozitele pe venit.

In cadrul declaratiilor de presa emise de premierul Benjamin Netanyahu si premierul Ludovic Orban, acestia au optat pentru dezvoltarea continuă a colabvorării dintre  cele două tari, iar premierul Benjamin Netanyahu  i-a cerut lui Ludovic Orban continuarea sprijinului pentru Israel faţă de Uniunea Europeana, „Va multumesc pe aceasta cale vouă si Romaniei, pentru asistenta voastra de a lungul anilor in prezentarea pozitiei noastre in Uniunea Europeana”.

Morel ROSENTHAL
Ludovic Orban s-a intâlnit in Israel cu Benjamin Netanyahu
- se va evita dubla impunere si va fi prevenita evaziunea fiscala -
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!