20 august 2020

Anul electoral e pe sfârşite. Peste circa o lună va fi clară situaţia de la locale. Vor fi clare zonele unde va conta dezvoltarea dar şi zonele unde va continua să conteze ciordeala. Apoi, alegerile generale poate vor clarifica, în sfârşit, o direcţie mai generală şi pe un termen mai lung pentru evoluţia României.

Toate partidele vor sa castige alegerile, inevitabil şi PSD. Şansele sale sunt mărunte pentru că dorinţa sa de a înfuleca a devenit vizibil patologică inclusiv pentru electoratul său mai de calitate.

Acum trăim un paradox greu suportabil. PNL şi-a asumat guvernarea fără susţinere parlamentară, PSD nu suportă ideea ca Iohannis să obţină 80 miliarde euro de la Uniunea Europeană pe care să nu-i pape chiar liderii PSD cu baronetul lor local de pretutindeni.

Sigur, după alegerile următoare pot fi schimbări radicale. E posibil ca PSD să se prăbuşească mai mult decât analizează acum specialiştii. E posibil ca dreapta PNL să aibă alternativa în stânga modernă USR. Ponta şi Tăriceanu au şanse serioase să se prăbuşească împreună cu partiduleţele lor (şanse ceva mai mari de pătrundere în Parlament avea Ponta, dar după desertul Portocală lucrurile se complică). Băsescu va juca eficient şi partidul său rămâne în Parlament. O surpriză o poate constitui patrunderea în Parlament a unui PRM foarte interesant restructurat, presedintele Teodor Victor Iovici oferind o perspectivă politică deopotrivă civilizată şi europeană. UDMR se va văieta niţel, ca deobicei, dar va ramâne în parlament rolul său de balama rămânîndu-i consacrat.

Iată cu câtă prudenţă acopăr o speranţă pe care n-am cum să n-o am. E un moment esenţial când, în sfârşit, putem scăpa de fesenisme. Proşti şi incompetenţi sunt prin toate partidele, oameni rău intenţionaţi sunt organizaţi de multă vreme şi-şi fac treaba. Inclusiv acea treabă pentru care au fost pregătiţi şi sunt montaţi de meseriaşi mai răsăriteni. Dar acum, oameni buni, chiar se poate! Lăsaţi supărările şi dezamăgirile, chiar teama de viruşi şi hai la vot! Istoria devine extrem de clară. Chiar şi Petre Roman s-a intors unde-i era locul, langa Gabi Firea,  deşi fetele de la APACA (alea care nu doreau bani, nu doreau valută, il doreau pe Roman sa le rimeze) au devenit vesele pensionare. De mineriade nu mai e nevoie (nu mai sunt mineri), se mai face cate-un 10 august  (asteptam sa-i lege pe dansatori) si sa n-ajungem sa plângem după Covid!
Ce vrea PSD?
Să infulece cei 80 miliarde euro aduşi de Iohannis
EDITORIAL
Constantin DUMITRU
”Sunt profesor de istorie.
Istoria  evenimentelor  care se vor întâmpla”
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!