Clotilde ARMAND:
Sectorul 1 depinde de noi!


Clotilde Armand, o frantuzoaică devenită cetăţeancă româncă după căsătorie,  membru fondatoar al USR,  a pierdut in 2016 la doar câteva voturi situatia de a deveni primarul sectorului 1.   Este manager de succes cu studii la Massachusetts Institute of Technology (MIT), a lucrat până să intre în politică pentru giganți industriali și a gestionat proiecte mari de infrastructură în întrega lume.

În urma alegerilor europarlamentare din 2019, a devenit europarlamentar şi în acest moment este membră în Comisia de Buget și Comisia pentru Transport din Parlamentul European.

Isi propune dezvoltarea infrastructurii cu sprijin comunitar, negocierea fondurilor, sprijin instituțional real al Europei pentru a susține redactarea caietelor de sarcini - o mare problemă în România pentru proiectele de infrastructură, susținerea ideii ca fondurile nefolosite de guvern  să se regăsească în bugetele ulterioare, pentru a nu penaliza dezvoltarea de ansamblu a țării.
Alegeţi Bucureştiul european!

Partidul Naţional Liberal şi USR Plus au decis  să prezinte la vot candidaţi comuni - persoane afirmate şi confirmate şi la nivel naţional şi la nivel internaţional, care ştiu să comunice în limbi de circulaţie internaţională, cu pregătire profesională diferită, de la domeniul juridic, pana la business, cultura şi finante, cu experienta în domeniul ONG, capabile să ofere primăriilor bucurestene exact acel stil de lucru pe care sperăm să-l vedem de 30 de ani.

Modernizarea comunicării care va aduce primăriile bucurestene la nivel european, reducerea radicală a birocraţiei, cresterea posibilităţii cetăţenilor de a interveni direct şi eficient, se vor asocia, ca mijloace, unor scopuri clare şi afirmate fără ezitare: refacerea şi dezvoltarea zonelor ecologice, modernizarea intrastructurii transportului public, metroul de suprafată, construirea unui sistem cu adevărat european de preluare şi prelucrare a deşeurilor menajere.

Toate aceste obiective sunt promisiuni şi basme electorale de 30 ani. Echipa PNL - USR Plus îşi propune un lucru simplu, de fapt cel mai complicat: să le transforme în realităţi. Si nu cu mai mulţi angajaţi, ci chiar cu mai puţini. Si, evident, utilizând prestaţiile unor companii de specialitate care să mai ştie şi altceva decat sa se dea tot trimpul în judecată între ele până se împarte ciolanul corespunzător. Să nu mai fim în situaţia când, într-un an în care a nins câteva ore, Bucureştiul a plătit pentru dezăpezire ca la Polul Nord.

In Bucureşti, vor fi şi investiţii semnficative, multe pe baza finanţărilor UE. Veste tristă pentru viitorii foşti şi firmele de îngrăşat reproc - Bucureştiul de va dezvolta fără şpagă!

(Departamentul Promovare Top Business - Dr. Morel Rosenthal)
Adrian MORARU:
In sectorul 3 vor fi rezolvate problemele nu orgoliile


Primăriile încearcă să supraviețuiască și fac asta fiind conduse de niște politicieni care, de foarte multe ori, mai ales în cazul municipiilor reședință de județ sau al capitalei, au și alte ambiții politice, mult mai mari, declara Adrian Moraru, directorul Institutului pentru Politici Publice.cu doar câteva luni în urmă.Numai că nu  poți cere la nesfârșit bani de la bugetul central. ”Dacă ceri 100 de milioane de euro de la buget, pentru București, de ce să sufere locuitorii din alte zone? De ce să nu faci de exemplu, cu banii ăștia, un spital regional, de care să se bucure mult mai multă lume?”, Iată că acum Adrian Moraru trece de la teorie la practică, propunându-şi ca sectorul 3 să fie condus pentru rezolvarea problemelor reale ale cetăţenilor săi, nu a orgoliilor trecătorilor săi conducători.
Ciprian CIUCU:
Sectorul 6 va avea funcţionari publici de nivel european


Fost consilier general al Municipiului București, ales pe listele PNL, din iunie 2016 până în decembrie 2019, când a demisionat pentru a deveni președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Ciprin Ciucu  a fost unul din principalii adversari ai primarului general de la acea dată, Gabriela Firea.

A fost comentator politic al săptămânalului Observator Cultural și a publicat în Dilema Veche, România Liberă si Cotidianul .

A lucrat în administrația publică, pentru Președinția României, Ministerul Administrației Publice și Consiliul Economic și Social. A fost membru al think tankului Centrul Român de Politici Europene și a făcut parte parte din grupul de advocacy al Delegației Uniunii Europene - Team Europe.

Pentru că se pricepe, a oferi sectorului 6 şansa de a avea funcţionari publici de talie europeană.
Cristian BĂCANU:
Sectorul 5 nu va mai avea ca brand infracţiunea


Ieșean de origine, Cristian Băcanu este secretar de stat la Ministerul Justiției. Fiind avocat în Baroul București , a intrat în PNL după ce guvernul PSD a adoptat faimoasa OUG 13 din 2017, care a scos în stradă sute de mii de români.

S-a făcut remarcat prin  inițiativa ca toți românii să completeze declarații de avere, neagreată nici de colegii săi de partid dar care a amintit multora de legea ilicitului

El a redactat şi plângerea penală depusă de PNL împotriva Vioricăi Dăncilă pentru înaltă trădare,

Sectorul 5 are multe resurse ce pot fi dezvoltate dacă bramndul său nu mai contine infracţiunea ca simbol.
Simona SPATARU:
Sectorul 4 va avea transparenţă europeană


Simona Spătaru, avocat specializat în drept administrativ, dreptul achiziţiilor publice şi drept comercial şi practică în Bucureşti de peste 15 ani e categorică;

„Voi investi toată experienţa mea pentru ca bugetul sectorului să fie cheltuit transparent, prin consultare publică şi fără ascunzişurile cu care am fost obişnuiţi de reprezentanţii politicii vechi. Îmi doresc curăţenie şi siguranţă în şcoli, investiţii pentru un mediu sănătos şi alternative viabile la transportul cu maşina personală. Totodată, investiţia în cultură o consider o necesitate pentru a creşte calitatea vieţii sociale în sectorul nostru”.
Radu MIHAIU:
Sectorul 2 va scăpa de birocraţie

Președinte al USR Sector 2, fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene în 2016, în guvernul tehnocrat, responsabil cu digitalizarea, Radu Mihaiu a inițiat și zece proiecte de lege pentru debirocratizare și digitalizare. A publicat în format deschis toată arhiva de contracte pe fonduri europene și a pus bazele acreditării autorităților de management din Ministerul Fondurilor Europene. E convins că schimbarea poate veni doar prin puterea exemplului și și-a propus ca sectorul 2 să devină un reper pentru maniera în care profesionişti adevăraţi implicaţi la primărie vor transforma acest sector într-un mare oraş european de refererinţă.
Nicuşor DAN:
Bucureştiul poate fi un mare oraş european!


Viitorul Primar General Nicuşor Dan (absolvent al unor facultati de prestigiu din Romania si Franta, matematician recunoscut internaţional) declară că va desfiinţa cele mai multe companii municipale înfiinţate în mandatul Gabrielei Firea. Excepţie vor face societăţile care gestionează termoficarea şi iluminatul public.„ Termoenergetica a preluat funcţiunea fostului RADET şi atunci Termoenergetica trebuie să rămână, evident să fie restructurată, funcţionalizată. Iluminatul public, de asemenea. Multe din celelalte trebuie desfiinţate şi oamenii duşi înapoi către administraţiile din care de fapt provin. De exemplu, avem ALPAB-ul, care se ocupa de spaţii verzi şi de parcuri şi lui îi corespund trei companii municipale: una pentru arbori, una pentru parcuri şi una pentru agrement. Toţi oamenii ăştia trebuie duşi înapoi în ALPAB şi după aceea trebuie restructurat ALPAB-ul. În felul ăsta, cel puţin câştigăm, nu mai plătim salariile consistente ale directorilor şi ale Consiliilor de Administraţie din aceste companii”

​„Nu poţi să faci într-un mandat să ajungi să ai întreaga flotă de transport în comun electrică, dar poţi să faci paşi importanţi în direcţia asta. Metroul de suprafaţă poţi să-l faci într-un mandat şi aici e vorba de o colaborare cu Ministerul Transporturilor şi cu Ministerul Fondurilor Europene. Să schimbi 50 de kilometri, că noi avem o reţea de aproximativ 150 de kilometri, în care 100 de kilometri de tramvai sunt modernizaţi, 50 nu sunt modernizaţi, să-i modernizezi pe cei 50 poţi să faci într-un mandat. Să cumperi 200 de tramvaie poţi să faci într-un mandat. Să faci semaforizare inteligentă asta se face chiar mai repede, în doi ani şi jumătate. Să rezolvi problema termoficării nu se face într-un mandat, dar poţi să schimbi 300-400 de kilometri într-un mandat şi începând cu locurile despre care specialiştii ştiu că sunt cele mai vulnerabile la avarii, deci poţi să îmbunătăţeşti considerabil calitatea serviciului de termoficare. (…) Toate spaţiile verzi,  care aveau destinaţia de spaţiu verde în planurile de sistematizare comuniste, în special spaţiile verzi dintre blocuri, să le identificăm astfel încât să nu mai fie retrocedate şi să le includem în Planul Urbanistic General ca spaţii verzi, astfel încât să le garantăm statutul ăsta pentru totdeauna”

Bucureştiul este un important centru regional de tehnologie şi trebuie promovat ca atare - Măgurele fiind un simbol internaţional, căruia i se asociază INCAS - şi trebuie să devină şi mai clar un centru cultural şi academic al sud-estului Europei.
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!