Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business -  fondata 1993, Anul XXVII
nr.5 (892) Mai 2019
Reproducerea oricarei imagini sau oricarui text din acest site se poate face doar cu acordul TopBusinessNews.
Potrivit art 206 Cod Penal responsabilitatea juridica apartine autorilor textelor publicate.
Vinurile Romaniei
Publicatie culturala editata
de Asociatia „Acceleratori
ai performantei”

Grupul de presa
Anul IX
nr. 5 (23)
Mai 2019
Editor general
Constantin DUMITRU

Editori seniori
Prof.univ.dr.
Dan Boboc
Acad. Cristian Hera
Prof.dr.
Constantin Croitoru
Dr. Sergio Faleschini

Consilieri
Somm.Marian Timofti
Dr. Wienfried Senker
Dr. Iustin Urucu

Consultanti
Caius Clipcea
Dinel Cucu
Florin Fagaraseanu
Anton Ratiu

Redactia
Diana DUMITRU
redactor sef

Alexandru Mihaila - publicist comentator

Bogdan Moisii
redactor de rubrica

Iulius Fagaraseanu
redactor

Potrivit art 206 Cod Penal, responsabilitatea
juridica apartine autorilor
Contact:
Email:
Vinurile.Romaniei
@
yahoo.com

Potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului, turismul

 

eno gastronomic este un segment in crestere rapida si

 

unul dintre cele mai dinamice din acest sector. In

 

Europa se inregistreaza aproximativ 600 000 de vacante

 

dedicate vinului si alimentelor, si peste 20.000.000 de

 

calatorii care includ activitati eno gastronomice.

 


Interesul pentru aceste experiente au fost principalul

 

motiv pentru a calatori, perceptia relevantei acestui

 

aspect au stimulat turistii pentru vizite ghidate la

 

ferme si crame, festivaluri si evenimente legate de vin

 

si mancare, adesea combinate cu experiente culturale

 

sau de cumparaturi.


Intr-o lume tot mai deschisa si mai globalizata, turistul

 

cauta experiente autentice, este tot mai interesat sa

 

depaseasca consumul simplu de produce tipice si aspira

 

sa-si cunoasca originile, procesele si metodele de

 

productie si prin acestea teritoriul, evenimentele

 

istorice, artistice si sociale.


Deci alimentele si vinul sunt cultura,  sunt expresii ale

 

unui teritoriu, al oamenilor care traiesc acolo, a

 

traditiilor si a autenticitatii sale si sunt in acelasi timp

 

elemente de identificare si diferentiere fata de altii.

Drumul vinului romanesc,
pierdut printre gropile habarnistilor
de Tamara TIMOFTI
Interesul pentru mancare si vin nu se termina dupa ce
vacanta s-a sfarsit, turistii satisfacuti au tendinta de a
se intoarce sau de a recomanda zona vizitata.

Dar sa ne intoarcem pe plaiurile noastre...Oare la noi
s-ar putea realiza trasee eno-turistice libere? Adica
deschise iubitorilor de turism si de povesti cu/sau fara
vin?

Dupa indelungi cautari, mi-am dat seama ca nu se
poate asa ceva intr-o zona viticola din Romania,
deoarece: ori nu faci parte dintr-un grup organizat, ori
nu ai programat acea vizita, ori suntem prea putini ca
sa „desfaca” producatorul o sticla cu vin....

M-am intrebat care sunt cauzele unui asemenea
comportament dezastruos din punctul meu de vedere, si
cum ar putea fi remediat acest asa zis...”dezastru”.
Continuare
din aceeasi categorie
Ziua Nationala a Gastronomiei si a Vinului
va fi sarbatorita in ultima duminica
a lunii octombrie

de Diana DUMITRU

In Dobrogea, unul dintre raiurile viticole ale Romaniei, se afirma
Crama
Vinuri de Macin