“3 Seas Initiative - Global Challenges”,
eveniment la Palatul CCIB
8 Septembrie 2023

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) România și partenerul sau Camera de Comerț și Industrie  Municipiului București  au organizat un eveniment intitulat „3 Seas Initiative - Global Challenges”,  cu prilejul celui de al VIII-lea Summit al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), găzduit de țara noastră, precum și a Forumului de Afaceri I3M din 7 septembrie a.c.

Scopul evenimentului găzduit de CCIB în Palatul sau istoric, inițiat de Cristina Chiriac, Președinte CONAF, a fost construirea de punți între mediul privat, societatea civilă și reprezentanții administrației publice, consolidând dialogul social și conlucrarea permanentă între decidenții politici și mediul de afaceri.

Invitatul special al serii a fost Excelența Sa Georgette Mosbacher, Co-Chair Three Seas Programming  la Atlantic Council, fost Ambasador al SUA în Republica Polonă, antreprenor, autor, filantrop și diplomat cu recunoaștere internațională. Printre subiectele de interes abordate de oaspetele special al evenimentului au fost: rolul femeii în lume (în politică, diplomație, non-guvernamental, afaceri și antreprenoriat), precum și contribuția femeilor, antreprenorilor și politicienilor în procesul ”Inițiativei celor Trei Mări”.

Salutând prezența la eveniment a unui distins auditoriu, Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a menționat în alocuțiunea sa “Camera bucureșteană reprezintă cu succes comunitatea de afaceri din Capitala României, care concentrează 20% din valoarea exporturilor țării, 32% din volumul importurilor totale și circa 60% din activitatea de cercetare științifică a țării, asigurând circa 25% din Produsul Intern Brut realizat în România”. Totodată, a anuntat ca dupa 155 ani, CCIB are pentru prima data ca șef al executivului o femeie, respectiv Gabriela Iftene, director executiv.

Alocuțiuni apreciate de cei prezenți au mai fost susținute de: Cristina Chiriac, Președinte CONAF, Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Alexandru - Mihai Ghigiu, Șeful Cancelariei Primului-ministru, Corneliu Bodea, Vicepreședinte al Centrului Român al Energiei si Alex Șerban, Președinte al Consiliului Euro-Atlantic Romania, moderatorul evenimentului.


Cristina SERBANESCU
Biroul de presă al CCIB
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993