10 iunie 2020

În vreme ce UE intensifică procedurile pentru repornirea turismului şi reluarea zborurilor în cadrul UE şi pe scară mai largă, planul grecesc cu privire la turism şi la protocoalele sanitare ce vor trebui respectate, nu prevede obligativitatea ca turiştii să prezinte un test pentru coronavirus. Grecia se va proteja printr-o serie de protocoale pentru zboruri şi turism, precum şi manuale speciale pentru clasificarea ţărilor pe baza numărului de cazuri şi de decese, urmând ca țările de provenineță ale turiștilor să fie caracterizate ca fiind „roșii”, „portocalii”, „verzi” și „galbene”. De asemenea, la nivelul UE s-a întocmit o listă a aeroporturilor periculoase, dar, în orice caz, pandemia de coronavirus a dat peste cap turismul global.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei, un organism oficial al Uniunii Europene, a publicat o listă a aeroporturilor situate în 34 de ţări cu transmitere ridicată a coronavirusului, care va fi actualizată regulat şi va constitui un ghid pentru zboruri și turism.

În ceea ce privește țările europene, EASA include următoarele state: Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie. Raportul EASA privind zborurile are o secțiune separată pentru țările din afara UE, care include: Brazilia, Republica Dominicană, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, Japonia, India, Indonezia, Iran, Ecuador, Canada, Qatar, Columbia, Kuweit, Belarus, Mexic, Bangladesh, Ucraina, Pakistan, Peru, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Turcia, Chile. Deocamdată, în cazul Greciei sunt estimate circa 20 de ţări, care vor primi „undă verde” pentru a a trimite turişti, pe cale aeriană sau rutieră. Conform informațiilor existente, acestea ar fi: Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia și Cehia.
Cum se va intra în Grecia, ca turist, din 15 iunie
Publicatie pe internet dedicata selectiei turismului de calitate
Publicatie pe internet dedicata selectiei turismului de calitate
Publicatie pe internet dedicata selectiei turismului de calitate