Școală de vară a Casei Paleologu: retorică pentru elevi
26 iulie 2022

Modelul educațional creat de greci în secolele V ș IV î.e.n. reprezintă busola oricărei educații de calitate. Toate renașterile din istorie s-au raportat la acest model, care punea retorica în centrul educației. Retorica nu este doar o materie printre altele, ci calea regală pentru învățare și formarea minții.

Pe parcursul celor câteva zile ale școlii de vară participanții vor avea posibilitatea de a exersa toate tipurile de discurs enumerate de Aristotel: deliberativ, juridic și epidictic. Vor dezbate teme de actualitate, probleme politice, dileme morale. Vor putea să țină predici și discursuri motivaționale. Vom recrea situații istorice, în care să joace rolurile unor actori politici din trecut. Vom pune în scenă procese.Și vom studia, de bună seamă, discursuri celebre utilizând instrumentele de analiză pe care ni le oferă teoria retoricii clasice. Astfel, tinerii noștri cursanți vor dobândi extrem de utile abilități de comunicare și argumentare într-un mod agreabil și chiar ludic.

Cursurile se adresează elevilor între 12 și 17 ani. Școala de vară se va desfășura la Schubz, în Râșnov, între 28 august și 2 septembrie.

* Fotografia  este de la școala de vară de la începutul acestei luni. Mulți dintre participanți și-au exprimat dorința de a mai organiza o sesiune despre retorică.

Joshua Pandele, Vornicul Casei Paleologu
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!