Vlad Cainamisir - student la Harvard înainte de a termina liceul la Bucuresti
20 iunie 2022

„Intr-un sistem de invăţământ in care marea performanţă a fost reprezentată de multe ori de asigurarea accesului tuturor copiilor la educatie, intr-o societate a carei scară de valori pendulează între bârfe mondene si alianţe politice inedite, Vlad Cainamisir ne arată si ce inseamnă adevarata performanţă, dar si valoarea in adevaratul sens al cuvantului”.

Am început cu această afirmaţie pe care o cităm fără să menţionăm autorul (este dorinţa domniei sale) pentru că Vlad Cainamisir a început deja să stârnească reacţii într-o societate care, oricâte defecte ar avea, recţionează clar şi apeciază performanţele reale.

Absolvent recent, promoţia 2022, al Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu” Bucuresti, una dintre marile şcoli ale României care se bucură de o largă recunoaştere internaţională între altele şi pentru că s-a plasat pe locuri fruntaşe în marile concursuri internaţionale inclusiv şi mai ales în SUA, Vlad  Cainamisir a fost deja admis la Universitatea Harvard încă din decembrie 2021(Restrictive Early Action) - Computer Science. Mai precis a fost admis cu bursa integrală, respectiv 85.000 USD/an, deci în total 340.000 USD costă şcolarizarea pe care Harvard o va suporta pentru că se bucură de prezenţa unui student de excepţie.

Selectionarea lui Vlad Cainamisir de către prestigioasa universitate americană reprezintă consecinţa firească a perseverenţei, a dorinţei sale  permanente de cunoastere si, nu in ultimul rand, a sprijinului moral si financiar al părintilor săi.
La doar 19 ani, Vlad Cainamisir are deja un CV impresionant. El a fost olimpic national la informatică inca din clasa a V-a, câştigător al concursului ESA ( European Space Agency) - AstroPi Challenge 2021, parte a echipei care a obtinut locul 2 la NSS Space Settlement Contest 2021 si castigator al 4IT50 (Competitie nationala de Software) 2021. Vlad Cainamnisir are cel mai mare punctaj obţinut de România la SAT (bacalaureatul American): 1580 puncte din 1600 posibile. Colegiul National “Tudor Vianu”, care a câştigat, cu ceva vreme în urmă,  premiul NASA , s-a bucurat de implicarea elevului Vlad Cainamisir care a dezvoltat o aplicaţie în pandemie oferită Guvernului României.  Mai concret s-a ocupat de dezvoltarea unei aplicatii de “track and trace” pentru COVID-19, alaturi de alte proiecte software.

Din vara anului trecut până de curând a fost angajat al unei companii româneşti de software.

Suntem convinsi că inteligenta lui Vlad Cainamisir, determinarea si capacitatea lui de muncă, vor genera în continuare performante extraordinare ale studentului român al Univeritatii Harvard. Si ne vom mandri din nou că e „produsul scolii romanesti”, având în vedere şcolile adevărate, nu locaţiile unde domină analfabetismul functional,

Felicitari intregii familii Cainamisir, „echipa de succes” din spatele realizarilor lui Vlad!

Ii dorim lui Vlad Cainamisir mult succes in noua provocare! Suntem convinsi ca va continua sa fie un model de tenacitate nu numai pentru generatia sa, ci pentru noi toti!

Alăturăm fotografiilor sale şi fotografii de grup în care Vlad e alături de colegii săi împreună cu care a participat la remarcabile victorii ale Colegiului Naţional “Tudor Vianu”.

Top Business
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!