29 noiembrie 2020

Pe 27 noiembrie 2020 a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători - JEUNE, în cadrul căreia s-au derulat alegerile JEUNE pentru perioada 2020-2023.

În cadrul alegerilor, Florin Jianu, președintele CNIPMMR a fost reales în funcția de președinte de onoare pentru perioada 2020-2023 iar Daniel Urîtu, prim-vicepreședintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) și membru al Biroului Permanent al CNIPMMR, a fost ales pentru funcția de vicepreședinte al JEUNE. Noul preşedinte al organizaţiei este Alberto Carvalho Neto din Portugalia (AJEPC).

Alegerea lui Florin Jianu și a lui Daniel Urîtu în structura de conducere a JEUNE arată faptul că România înregistreaza progrese în dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, fiind  astfel un exemplu de bună practică. Ocuparea celor două funcții este importantă pentru România mai ales în contextul pandemiei COVID-19, în care mediul de afaceri, și în special tinerii întreprinzători, se confruntă cu probleme majore în menținerea afacerilor și a locurilor de muncă.

“Reconfirmarea în poziția de președinte de onoare a celei mai importante organizații europene a tinerilor antreprenori mă onorează și, în același timp, mă obligă să susțin în continuare ecosistemul european al start-up-urilor și noilor inițiative antreprenoriale. De aceea, propunerea pe care am făcut-o colegilor a fost de a susține un program intitulat „1 Million Startups in Europe„ , un program European care să susțină crearea și finanțarea în 5 ani a unui million de start-up-uri în întreaga Europă. Acest program este cu atât mai necesar în această perioadă pentru a ajuta Europa să iasă din criză, pentru a susține inițiativele tinerilor și un nou suflu în economia Europeană. Vreau, de asemenea, să îl feilicit pe prietenul meu, Andrea Gelfi, pentru încheierea unui mandat excelent la conducerea JEUNE și să îi urez succes noii conduceri, noului președinte, Alberto Carvalho Neto, cu o mențiune specială pentru colegul nostru, Daniel Urîtu, care va deține poziția de vicepresedinte pentru mandatul 2020-2023.” a declarat Florin Jianu, președinte al CNIPMMR.

JEUNE este cea mai importantă organizație din Europa ce reprezintă interesele a peste 1,6 milioane de tineri antreprenori din peste 20 de țări europene. Activitățile JEUNE sunt axate pe promovarea antreprenoriatului, inițiative de lobby pentru programe destinate tinerilor, evenimente de networking, formare pentru tinerii antreprenori, parteneriatele cu instituțiile europene care vizează crearea unui dialog permanent pentru dezvoltarea politicilor și programelor dedicate tinerilor antreprenori, incubarea afacerilor.
Florin Jianu -  reales în funcția de președinte de onoare al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători (JEUNE)
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!