5 septembrie 2021

Seratele „Eminescu, jurnalistul” revin la început de toamnă cu o manifestare culturală grandioasă, prin prezența invitatului de marcă, membru de onoare al Academiei Române, DOCTOR HONORIS CAUSA al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin PRUNARIU.

Evenimentul își propune un remember în istoria spațiului cosmic, în anul când se împlinesc 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiu, cosmonautul Dumitru Prunariu. Vom asculta o disertație premieră despre doi deschizători de drumuri: Yuri Gagarin, la 60 de ani de când a devenit primul om în spațiu, și Neil Armstrong, primul om pe Lună.

Generalul de aviație cu trei stele, singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu va vorbi despre deschiderea epocii spațiale, dar și despre românii pionieri în ale zborului, personalități marcante ale aviației mondiale.

O premieră absolută o va reprezenta disertația cosmonautului despre cosmogonia creației eminesciene, într-o paralelă extravagantă între practica zborului și viziunea zborului.

Vă invităm, de asemenea, să urmăriți videoclipul „Year 1961”, după lucrarea artistică sub formă de carte a prozatorului George Canache, film realizat de Rock House Events, prilej în care autorul cărții va oferi tuturor celor prezenți lucrarea bibliofilă unică.

La eveniment sunt invitate personalități de seamă ale culturii române, academicieni, diplomați, jurnaliști și scriitori sau membri ai Forțelor Aeriene Române și ai Agenției Spațiale Române.

Evenimentul, în parteneriat cu Universitatea Ecologică din București, are loc în data de 6 septembrie,  în Aula Universității,

Comunicare Uniunea Ziariştilor profesionişti din România

NR. Dupa eveniment, Top Business va reveni cu amănunte extrem de interesante.
40 de ani de la primul zbor în spaţiul cosmic al lui Dumitru Prunariu
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!