Pe rafturile magazinelor, pentru prima oară în ultimii 30 ani, s-au împuținat produsele de igiena personală - poate că era de dorit acest lucru și fără să trecem prin această experiență îngrijorătoare... Dar hai să fim pozitivi și să sperăm că acest imbold dat de noul virus să reprezinte un prim pas în schimbarea mentalității legat de igienă. Ca să-l cităm pe domnul Raed Arafat - Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: „Spălatul pe mâini 20 de secunde cel puțin, după care dacă vrei să pui și soluție pe bază de alcool este foarte bine. (...) Dacă sunt pe bază de alcool și dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluții pe bază de alcool și de soluții pe bază de clor. Soluțiile din piață pentru dezinfecția mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”.

Da, acum este momentul să iei măsuri și să te bazezi pe prevenție. Recomandările în acest sens le știi deja:

să te speli des pe mâini

să nu îți atingi nasul, ochii și gura cu mâinile

să îți acoperi nasul și gura când strănuți (sau când o fac cei de lângă tine)

să utilizezi mască de protecție dacă ești bolnav sau oferi cuiva îngrijire


Însă ce faci acasă, în propriul tău cămin? Cum te asiguri că nu aduci „de pe stradă” virusul și nu pui în pericol sănătatea (sau chiar viața) celor dragi? Simplu. Dezinfectezi!

Opțiuni se găsesc pe rafturile magazinelor sau online, însă posibil să nu știi ce să alegi sau ce ți se potrivește cel mai bine. Există un dezinfectant destinat profesioniștilor (HORECA), pe care - iată, în astfel de situații de urgență - îl poți folosi și tu acasă.
Dezinfectantul potrivit
BARDIVAL 96 de la Asevi este un agent de curățare și dezinfectare cu spectru larg (bactericid, fungicid), al cărui component activ este clorura de dimetildidecilamoniu, cu un timp de acționare de 15 minute. Luptă eficient cu  Candida Albicans, Aspergillus Niger, Enterococcus Hirae, Escherichia Coli, Staphylococcus Aureus și Pseudomonas Aureginosa.

Pentru efect bactericid se diluează 6% din soluție, iar pentru efect fungicid 10%. Fiind atât de versatil, cu multiple aplicabilități, îl putem denumi dezinfectant universal:

Curăţă și dezinfectează orice suprafața alimentară (mese, mobilier, pereți, canalizări, conducte, pompe)

Curăţă și dezinfectează varii echipamente (electrocasnice, autovehicule, intalaţii aer condiționat)

Curăţă și dezinfectează orice obiect (ustensile de bucătărie, filtre, tacâmuri, tăvi, recipiente, materiale textile)

Curăţă și dezinfectează instalațiile de aer condiționat

Trebuie subliniată eficienţa produsului împotriva reproducerii ciupercilor și a germenilor din băi, vestiare, zonele din jurul piscinelor și nu numai, acțiunea sa fiind foarte importantă împotriva afecțiunilor dermatologice ale picioarelor. Totodată, Bardival este indicat pentru mediul spitalicesc ca dezinfectant și antibacterial în spațiile care nu presupun existența unui ambient chirurgical.

Bidonul de 5 litri poate ajunge într-o gospodărie pentru o foarte lungă perioadă de timp, soluția dezinfectantă urmând a fi amestecată cu până la 83 litri de apă.

Adriana IORDAN
Back
Next
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993,
Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!