17 ianuarie 2023

CCIR și Cyber Level Ins continuă și în 2023 colaborarea în domeniul securității cibernetice oferind, prin intermediul sistemului cameral și al membrilor acestuia, soluții viabile pentru protejarea afacerilor de atacurile informatice. Parteneriatul dintre cele două organizații s-a concretizat printr-o serie de workshop-uri susținute de către specialiștiiCyber Level Ins la  sediile camerelor de comerț și industrie din România, în cadrul cărora au fost oferite cele mai bune soluții tehnice pentru protejarea afacerilor de atacurile cibernetice.

„La nivelul CCIR există o preocupare constantă în ceea ce privește protejarea mediului de afaceri de atacurile cibernetice, din ce în ce mai dese pe măsură ce tehnologia avansează. Avem în vedere organizarea unor seminarii pe această temă, astfel încât oamenii de afaceri să fie pregătiți să răspundă adecvat unor astfel de atacuri, iar acordul de colaborare pe care l-am semnat azi cu compania Cyber Level Ins reprezintă un prim pas în această direcție”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban

„Acesta nu este doar un parteneriat de securitate cibernetică între CCIR și Cyber Level Ins. Acesta este un parteneriat între America și CCIR, deoarece scopul meu este să aduc companiile americane la Camera de Comerț și Industrie a României și să construiesc relații de care să beneficieze țările noastre aliate, precum și corporațiile lor”, susține dl. Dan Shomon, acționar Cyber Level Ins.


Importanța securității cibernetice pentru mediul de afaceri

Interviu cu Dan Shomon - acționar Cyber Level Ins
Protecție cibernetică americană pentru companiile românești
Odată cu apariția noilor tehnologii, precum inteligența artificială, rețelele 5G și, nu în ultimul rând, calculul cuantic, companiile trebuie să dezvolte împreună cu autoritățile strategii viabile în ceea ce privește securitatea cibernetică. În plus, cele două mari provocări pentru mediul de afaceri, războiul din Ucraina și criza energiei, au determinat o creștere a atacurilor cibernetice în ultima perioadă, acestea plecând de la simple înșelătorii prin intermediul e-mail-ului și până la atacuri asupra piețelor financiare. Astfel, securitatea cibernetică trebuie să devină o prioritate în planul de dezvoltare al oricărei companii.

De ce ați ales să investiți în România?

Chicago și SUA au legături puternice cu România, astfel am mulți prieteni și colaboratori în țara voastră. De asemenea, România este un important aliat atât de afaceri cât și militar pentru Statele Unite. Există oportunități extraordinare pentru companiile americane de a lucra cu România pentru a crea locuri de muncă și oportunități economice. De aceea am ales să investesc în Cyber Level Ins și suntem încântați de numeroșii parteneri pe care îi avem acum în România.


Cum vedeți colaborarea cu piața românească?

Cyber Level Ins este cu adevărat un parteneriat european-american. Adunăm experți americani în domeniul afacerilor cu experți români în tehnologie pentru a crea securitate pentru clienții noștri români. Avem două centre de operațiuni de securitate pentru a ajuta clienții cu securitatea cibernetică și apoi oferim asigurări în back-end în cazul în care există un atac cibernetic.


Care sunt punctele forte ale specialiștilor IT din România?

Cyber Level Ins are în echipă unii dintre cei mai buni experți în IT și securitate cibernetică din lume. În România și în toată Europa, lucrăm în fiecare zi, non-stop pentru a ne proteja clienții.

Cât de importantă este securitatea cibernetică pentru companii?

Asigurarea de securității cibernetice este la fel de importantă ca și alte asigurări. Atacuri au loc zilnic în România și în toată Europa și de aceea Cyber Level Ins oferă un scut de protecție.
Ce înseamnă asigurarea cibernetică pentru companii?

„Asigurarea cibernetică este o plasă de siguranță pentru companii împotriva pierderilor financiare din cauza atacurilor cibernetice, a furtului de date și a altor incidente legate de securitatea cibernetică. Asigurarea poate oferi acoperire pentru lucruri precum pierderea de date, întreruperea activității, răspunderea față de terți și costurile asociate cu restaurarea sistemelor și serviciilor. Prin achiziționarea de asigurări cibernetice, companiile pot transfera o parte din riscul financiar al unui incident cibernetic unui asigurător și pot avea un plan viabil pentru a putea răspunde în cazul unui astfel de atac. De asemenea, asigurarea ajută companiile să îndeplinească cerințele de conformitate cu reglementările în vigoare și să demonstreze părților interesate că iau în serios securitatea cibernetică. Protecția cibernetică poate oferi acces la servicii profesionale, cum ar fi echipe de răspuns la incidente, consultanți juridici și de PR, experți criminaliști care pot ajuta companiile să atenueze impactul unui incident cibernetic și să revină la operațiunile normale cât mai repede posibil”

Pavel Dimitrov - CEO, Lev Ins
Pavel Dimitrov
„Trăiește, muncește, relaxează-te. Ești protejat cibernetic”
Pavel Dimitrov - CEO, Lev Ins

Care este portofoliul de produse oferit de Cyber Level Ins?

Cyber Level Ins este un broker specializat în Protecție Digitală, care operează în întreaga Uniune Europeană. Operăm sub conceptul inovator de democratizare a protecției cibernetice: dorim ca toată lumea să fie protejată. Combinând protecția securității cibernetice și asigurarea, oferim trei niveluri de protecție speciale, care cuprind toate aspectele de utilizare online, prezența pe rețelele sociale și siguranța financiară a companiilor atunci când vine vorba de pericolele de securitatea cibernetică. Domeniul nostru de protecție se reflectă asupra nevoilor companiilor. Considerăm că este important să protejați integritatea rețelei companiei, mediul digital pentru utilizarea Internetului, soluția de stocare cloud, datele din spațiile publice (rețelele de socializare), precum și pierderile financiare cauzate de furtul de date. Centrul nostru dedicat operațiunilor de securitate, în coroborat cu parteneriatul nostru cu cele mai mari companii de reasigurare din lume, ne oferă posibilitatea de a oferi un produs care se potrivește exact nevoilor tuturor: persoane fizice, IMM și clienți corporativi.

Care sunt planurile de viitor pentru Cyber Level Ins?

Suntem partenerul de protecție cibernetică preferat pentru o mulțime de persoane fizice, IMM și corporații din România, Grecia, Croația, Italia, Polonia și Spania și ne propunem să ne mărim portofoliul de clienți în toată Europa. Ne propunem să oferim cele mai bune soluții în ceea ce privește asigurarea și managementul amenințărilor cibernetice pentru a proteja pe toată lumea în toate aspectele prezenței online. Așa cum spune motto-ul nostru: „Trăiește, muncește, relaxează-te. Ești protejat cibernetic.”


Care sunt cele mai frecvente amenințări cibernetice?

Phishing: utilizarea de e-mailuri sau site-uri web frauduloase pentru a păcăli persoanele să dezvăluie informații sensibile, cum ar fi datele de conectare sau informațiile financiare.

Ransomware: program malware care criptează fișierele unei victime și solicită o plată de răscumpărare în schimbul cheii de decriptare.

Malware: prescurtare de la „software rău intenționat”, malware se referă la orice software conceput pentru a dăuna sau exploata vulnerabilitățile dintr-un sistem informatic.

Amenințări persistente avansate (APT): Un tip de atac cibernetic în care un atacator stabilește o prezență pe termen lung în rețeaua unei victime pentru a fura informații sensibile.

Atacul Distributed Denial of Service (DDoS): un tip de atac cibernetic în care un atacator inundă un site web sau o rețea cu o cantitate mare de trafic pentru a le face indisponibile utilizatorilor legitimi.

Inginerie socială: O formă non-tehnică de intruziune care se bazează în mare măsură pe interacțiunea umană și implică adesea păcălirea oamenilor pentru a încălca procedurile normale de securitate.

Atacuri IoT: atacuri cibernetice care vizează dispozitivele inteligente de acasă sau sistemele de control industrial, pentru a obține acces neautorizat la rețele și pentru a fura informații sensibile.

Amenințare din interior: un atac care provine din interiorul unei organizații, adesea din partea unui angajat, contractant sau partener.


CCIR recunoaște importanța datelor dumneavoastră personale și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată informațiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în cuprinsul Termenilor și Condițiilor.
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!