15 octombrie 2022

Actul normativ care va reglementa programul Rabla pentru becuri a intrat miercuri în circuitul de avizare interministerial, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Programul prevede sprijin financiar pentru schimbarea becurilor clasice cu unele LED. Ministrul subliniază că programul poate fi lansat săptămâna viitoare, dacă toate formalităţile sunt încheiate: ”Este greu să estimăm care va fi interesul pentru acest program. (…) Plăţile le vom face mai mult ca sigur anul viitor, majoritatea, pentru că în două luni de zile nu avem cum să consumăm toţi banii. Este un buget cu care pornim şi vedem cum reacţionează piaţa la această ofertă de sprijin. Astăzi a plecat din Minister bugetul AFM pe circuit de avizare interministerială, săptămâna viitoare, dacă suntem gata cu bugetul, putem lansa programul. Ghidul este în consultare publică”.

Ministrul Tanczos Barna apreciază că bugetul de 400 de milioane de lei alocat pentru program este unul ”acoperitor”. Programul prevede că persoanele care vor să schimbe becurile clasice cu becuri led o pot face în aceleaşi condiţii de înscriere ca şi pentru programul Rabla pentru electrocasnice. (L. Alexandrescu)
Programul Rabla pentru Becuri, aflat în circuitul de avizare, va fi lansat
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!