27 octombrie 2022

Elon Musk s-a angajat să încheie contractul de 44 de miliarde de dolari cu Twitter până pe 29 octombrie a.c., într-o videoconferinţă cu bancherii care ajută la finanţarea tranzacţiei, a relatat Bloomberg News, citând persoane care cunosc acest subiect, informează News.ro.

Băncile au terminat redactarea contractului final de credit şi sunt în proces de semnare a documentaţiei, aceasta fiind una dintre ultimele etape în transferarea fondurilor către Musk.

Musk s-a angajat să furnizeze 46,5 miliarde de dolari sub formă de capitaluri proprii şi finanţare prin datorii pentru achiziţie, care acoperă preţul de 44 de miliarde de dolari şi costurile de încheiere a tranzacţiei.

Băncile, inclusiv Morgan Stanley şi Bank of America, s-au angajat să ofere finanţare prin datorii în valoare de 13 miliarde de dolari, pentru a sprijini tranzacţia.

Investitorii în acţiuni, inclusiv cofondatorul Oracle, Larry Ellison şi prinţul saudit Alwaleed bin Talal, vor participa cu 7,1 miliarde de dolari.

Acţiunile Twitter au crescut pe 19 octombrie a.c. cu 2,7%, la 52,9 dolari, apropiindu-se de preţul din oferta lui Musk pentru preluarea companiei, de 54,20 dolari.(TB - foto: Facebook)
Elon Musk va încheia contractul de 44 de miliarde de dolari cu Twitter
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!