4 iunie 2022

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (ROMGAZ) anunţă finalizarea unui obiectiv important de investiţii în cadrul Proiectului prioritar onshore Snagov, proiect cuprins în Strategia de dezvoltare 2021-2030.

Pe 2 iunie a.c. , a fost introdusă în funcţiune Staţia de uscare gaze naturale Coşereni, o investiţie de aproximativ 31 milioane lei, care tratează în momentul de faţă 230 mii mc/zi gaze naturale, producţie realizată prin introducerea în exploatare a trei sonde noi. Până la finalul trimestrului I 2023, etapizat, vor mai fi introduse în producţie şi alte sonde noi, crescând gradul de utilizare a staţiei de uscare până la un volum de aproximativ 800 mii mc/zi.

Domnul Aristotel Marius JUDE, director general al ROMGAZ, a declarat: „Încă din anul 2021 am amplificat eforturile pentru finalizarea unei etape importante în dezvoltarea proiectului Snagov. Desfăşurăm o activitate susţinută pentru a menţine un declin de producție mediu anual sub 2,5 %, obiectiv strategic inclus în Strategia de dezvoltare a companiei, în contextul în care producția majoritară provine din zăcăminte mature onshore. Mai mult decât atât, pentru atingerea acestui obiectiv şi implicit pentru obţinerea de producţie suplimentară, ROMGAZ realizează investiţii pentru explorare geologică în vederea descoperirii de noi rezerve de gaze naturale şi pentru introducerea în exploatare a unor noi capacități de producție.”

Proiectul Snagov constă în dezvoltarea unei infrastructuri care conţine instalații tehnologice pentru 11 sonde, 4 grupuri de sonde, conducte colectoare, o stație de uscare și un panou de măsurare gaze.****

Despre ROMGAZ

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%. Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani, în anul 1909. ROMGAZ face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. În 2013 ROMGAZ și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

Diana Gabriela Muresan
Romgaz
ROMGAZ introduce în exploatare noi capacităţi de producţie
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!