19 iunie 2022

Consiliul Na
ţional al IMM-urilor din România în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare RegionalăSud-Vest,cu sprijinul BCR, a organizat pe 17 iunie, în Craiova, evenimentul “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027”, cel de-a 6-lea eveniment din seria “Invest in”.

“Invest in” este un program de promovare a oportunităţilor de finanțare și dezvoltare la nivel regional prin organizarea unei serii de evenimente specifice în parteneriat cu Autoritățile pentru Dezvoltarea României (ADR) din fiecare regiune a țării, vizând dezvoltarea mediului de afaceri.

Astfel, sub tema “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027”și în prezența a peste 200 de antreprenori, evenimentul de astăzi a dezbătut principalele oportunități de finantare și dezvoltare a mediului de afaceri la nivelul regiunii Sud-Vestalături de următorii speakeri:

Florin JIANU, Preşedinte CNIPMMR

Ioan Marcel BOLOŞ, Ministrul investițiilor și proiectelor europene (online)

Dorin-Cosmin VASILE, Președinte Consiliul Județean Dolj

Mariana-Venera POPESCU, Subprefect Instituția Prefectului Județul Dolj

Ștefan Cătălin CATANĂ, Director general interimar, ADR Sud-Vest

Oana BÂRA, Head of Financing Programs BCR

Dumitru NANCU, Director General FNGCIMM

Gabriel VLĂDUȚ, Director IPA CIFATT Craiova

Daniel-Cristian ANUȚA, Director Executiv A.I.M.M.A.I.P.E. Craiova

Valentin CRISTEA, Preşedinte Asociația Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia (moderator)

În cadrul dezbaterii s-au promovat și prezentat cele mai importante programe de finanțare dedicate IMM-urilor la nivel regional și național precum PNRR,IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, Electric UP dar și alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internationalizare.

“Suntem la al 6-lea eveniment din seria Invest In în care vorbim despre fondurile europene și exact cum s-a întâmplat și la celelalte evenimente, interesul antreprenorilor pentru acest subiect este ridicat. Pentru finanțări este o perioadă dificilă pe care noi, la CNIPMMR o tratăm cu responsabilitate și profesionalism. Am 3 vești pentru antreprenorii prezenți astăzi:

S-a lansat oficial măsura 4.1.1 o măsură extrem de așteptată de mediul de afaceri ce va avea 2 compenente, una care se referă la sectorul educației, sănătății și asistenței sociale și una ce va acoperi domenii vaste de activitate de la industrie, comerț sau turism,

Pentru a exista un echilibru în regiune, va fi înființată o reprezentanță FNGCIMM și în Slatina

Programele de garantare pe care antreprenorii le cunosc deja, vor avea continuitateși vor trece pe cadrul Ucraina“, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Eveniment realizat cu sprijinul BCR.

Parteneri instituționali:ADR Sud-Vest și FNGCIMM


Iulia HAINAROSIE
FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027 REGIUNEA SUD-VEST -un concept ”Invest in”
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!