2 februarie 2020

La începutul acestei săptămâni, CNTEE Transelectrica SA a recepționat lucrările de modernizare a Stației Electrice de Transformare Roman Nord,o investiție de 17 milioane de lei, realizată din fonduri proprii. Obiectivul investițional contribuie la consolidarea infrastructurii energetice din zona Moldovei. Lucrările au fost executate de ROMELECTRO SA, cu subcontractant Electroconstrucția ELCO Iași.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA are ca prioritate modernizarea continuă a rețelei electrice de transport prin derularea unui amplu plan investițional pentru asigurarea funcționării în siguranță a Sistemului Energetic Național și implicit, pentru asigurarea alimentării utilizatorilor în cele mai bune condiții, fără întreruperi.

Finalizarea Stației Roman Nord completează proiectul major de retehnologizare a Axului 400 kV Moldova, alături de stațiile Bacău Sud, Gutinaș și Suceava, retehnologizate în etape anterioare. Prin procesul de modernizare a Stației Roman Nord, demarat în anul 2018, au fost implementate standarde tehnologice avansate care facilitează operarea automatizată de la distanță în condiții de siguranță.

Obiectivul investiției a constat în înlocuirea echipamentelor uzate fizic și moral cu unele performante și execuția lucrărilor de integrare a stației în Centrul de Teleconducere și Supraveghere a Instalațiilor. Astfel, Stația Roman Nord este reprezentativă pentru proiectele derulate de Transelectrica prin soluțiile de echipamente primare și secundare adoptate, toate de ultimă generație, la cel mai înalt nivel de calitate și fiabilitate.

În cadrul planului de dezvoltare a infrastructurii energetice de transport care vizează zona Moldovei, CNTEE Transelectrica SA a finalizat în 2021 lucrările de modernizare a Stației Bacău Sud și are în derulare investiții importante și pentru retehnologizarea stațiilor Munteni, Dumbrava și Focșani Vest.Stația Electrică de Transformare Roman Nord a fost pusă în funcțiune în anul 1989 și nu a mai beneficiat până acum de niciun proces de modernizare/retehnologizare.


Departamentul Comunicare și Relații Publice
Modernizarea statiei Electrice de Transformare Roman Nord
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!