Avincis - simbol al calității vinului și turismului viticol românesc
23 noiembrie 2022

Avincis reprezintă puntea între tradiție, inovație și educarea consumatorului de vin din România. In 1927, Maria și Iancu Râmniceanu, au cumparat un conac în stil neoromânesc, inspirat din arhitectura brâncovenească, așezat pe colinele Drăgășanilor. În anul 2007, familia Cristina și Valeriu Stoica au redobândit această moștenire de familie și au dat naștere unui domeniu desprins din basme. Conacul a fost reconsolidat în întregime, a urmat ridicarea cramei și personalizarea întregului domeniu. Domeniul Vila Dobrușa, și-a deschis porțile pentru iubitorii de vinuri, în anul 2011. în prezent, există 45 de hectare de viță de vie pe rod și mai multe hectare de pădure. În cadrul domeniului există 14 unități de cazare precum și o piscină dedicată special turiștilor. Vila Dobrusa este domeniu privat, reședința familiei Stoica.

În continuarea tradiției podgoriei Drăgășani, în centrul proiectului Avincis se află dimensiunea viticolă, oenologică și enoturistică. Astfel, vizitarea domeniului, oferă o experientă complexă ce cuprinde degustare de vinuri, vizitarea cramei și a domeniului, prezentarea metodelor de vinificare de către specialiștii cramei, precum și cazare și servirea tuturor meselor, la cererea turiștilor.

Pentru a valorifica unincitatea terroirul-ui podgoriei Drăgășani, echipa de specialiști din cadrul Avincis, își dăruiesc toată pregătirea și toate cunoștințele pentru a vinifica atât soiuri specifice regiunii: Negru de Drăgășani, Crâmpoșie Selecționată, Tămâioasă Românească precum și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Noir.

Inovația în materie de vinificație se evidențiază prin dotarile tehnologice de ultimă generație din cadrul cramei precum și prin alăturarea efortului oamenilor - strugurii fiind culeși în totalitate manual și prelucrați imediat. Sistemul performant de răcire a strugurilor culeși, zdrobirea blândă a acestora într-o presă pneumatică, vinificarea la temperaturi controlate, climatzarea cramei pentru păstrarea optimă a vinurilor dar și baricarea în butoaie de lemn, evidențiază rigurozitatea acordată calității produsului finit.

Experiența enoturistică desăvârșește povestea domeniului, incitând atât cunoscătorii, cât și pe cei mai novice, prin deschiderea porții către o maniera de turism viticol de cea mai înaltă clasă, așezat fără modestie, la egalitate cu experiențele enoturistice din țările cu o tradiție bogată în acest domeniu.

Prezentarea cramei și a procedeelor de vinificație de către specialiștii Avincis, stârnesc și satisfac curiozitatea celor mai exigenți turiști, prin profesionalism și amabilitate. Preparatele culinare tradiționale îmbină savoarea cu prospețimea și îi invită pe cei prezenți să se delcteze cu gusturile specifice zonei. În cadrul degustărilor, vinurile sunt asociate cu diverse brânzeturi, pentru o percepție cât mai interesantă a aromelor. Unitățile de cazare se află în imediata apropiere a cramei și sunt echipate cu cele mai elegante și confortabile dotări.

În proximitatea domeniului Avincis se află obiective turistice cu o puternică rezonanță istorică și culturală ce îmbogățesc experiența enoturistica. Muzeul Viei și Vinului din Drăgășani, mânăstirile din nordul Olteniei sau bisericile din lemn (Biserica dintr-un lemn, Mânăstirea Horezu, Mânăstirea Arnota, Mânăstirea Bistrița, Mânăstirea Govora s.a.), Schitul Dobrușa (protejat UNESCO),  Culele de la Măldărești, atelierele de ceramică din Horezu sunt câteva din frumusețile zonei.

Vinurile Avincis premiate la nivel mondial și național

De-a lungul istoriei cramei, vinurile Avincis au primit numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, fapt ce susține calitatea superioară a acestora. Dintre cele mai recente premii amintim: medaliile de aur și argint câștigate în cadrul concursului internațional de vinuri Vinarium 2021 București: Cuvée Alexis Rose 2020 - medalie de aur, Cuvée Grandiflora 2015 - medalie de aur, Negru de Drăgășani 2017 - medalie de argint, Cuvée Andrei - Cabernet Sauvignon 2018 - medalie de argint; medalie de argint la Concours Mondial de Bruxelles - Rose Selection 2021 pentru vinul AVINCIS Cuvee Alexis 2020 precum și premii acordate de prestigiosul ghid Gault&Millau pentru vinuri: premiul pentru cel mai bun Sauvignon Blanc - AVINCIS Cuvée Petit - Sauvignon Blanc, 89 puncte și premiul pentru cel mai bun vin alb - AVINCIS Crâmpoșie Selecționată, 92 puncte.

Prin calitatea vinurilor și a serviciilor oferite, Avincis întrunește toate atributele de success ale unui brand ce constituie o emblemă a turismului viticol din România.

Diana DUMITRU
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!