1 noiembrie 2022

Compania specializată în producţia de energie regenerabilă Masdar din Emiratele Arabe Unite, este, aşa cum a declarat azi ministrul energiei Virgil Popescu,  interesată să investească în România, în colaborare cu Hidroelectrica.

Ministrul Virgil Popescu a participat, în 31 octombrie, la ADIPEC 2022, eveniment care a reunit peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei. În acest context, ministrul Energiei a discutat cu Suhail AlMazrouei, ministrul Energiei şi Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor emirateze în proiecte de investiţii în producţia de energie regenerabilă, nucleară, dar şi despre diversificarea şi intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

Ministrul Virgil Popescu a scris pe Facebook: “Am avut dialog cu reprezentanţii companiei Masdar, care se ocupă cu producţia de energie regenerabilă. Sunt interesaţi să investească în ţara noastră în colaborare cu Hidroelectrica şi i-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând. Am discutat şi cu reprezentanţii companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiţii în România. Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice. Prin cooperare vom reuşi să ne atingem obiectivele de creştere a producţiei de energie curată”. (TB, Sursa foto: Hidroelectrica / Facebook)
Masdar din Emiratele Arabe Unite - interesat să investească în România în colaborare cu Hidroelectrica
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
ARTICOLE
 Top Corporate