30 iulie 2022

Electromontaj, cel mai mare constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, a anunțat pe 29 iulie a.c. că a preluat pachetul majoritar (82,68% din acțiunile companiei) al Electrotehnica Echipamente Electrice SA, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare și bobine.

Electrotehnica proiectează și produce echipamente pentru diferite aplicații tehnologice, în mare parte de înaltă complexitate, care asigură conversia energiei electrice prin modificarea parametrilor sursei de alimentare sau transformarea ei într-o altă formă de energie. Electrotehnica este unul dintre principalii producători români de echipamente electrice, transformatoare și bobine, cu o experiență de aproape 100 de ani în domeniu.

Electromontaj are în componență şi Emfor Montaj, companie specializată în construcția de fundații pentru linii electrice și construcții civilie, Iproeb SA Bistrița, unul dintre cei mai importanți producători naționali de cabluri și conductori electrici precum și unități de producție proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme și armături electrice și o stație de testări pentru stâlpi electrici,  una dintre cele mai mari din lume.

Electromontaj apreciază că prin recenta investiţie se îndreaptă către finalizarea integrării pe orizontală a întregului lanț de construcții enrgetice, putând produce „in house” toate componentele structurilor energetice, cu excepția transformatoarelor.

Electromontaj, un grup important cu peste 1500 angajaţi, a înregistrat la finele anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net  de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei și un profit net de 25,5 milioane lei. (T.C.)
Electromontaj devine acţionarul majoritar al Electrotehnica
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
ARTICOLE
Top Corporate Top Corporate