27 mai 2021

Media for Equity - publicitate in schimbul capitalului - iata cum se adapteaza companiile media la actualul climat de afaceri, influentat de digitalizare, noi tehnologii si economie colaborativa.

Grai Ventures, unul dintre primele studiouri de startup-uri din Romania, este un business ce activeaza in domeniul digital media, combinand abilitatile antreprenorilor si know-how-ul corporate de a dezvolta noi afaceri, accentul punandu-se pe viteza in executie si cresterea in diverse piete.

Printre serviciile oferite se numara si Media for Equity. Acesta este un nou model de afaceri alternativ, in care startup-urile mature tranzactioneaza actiuni catre conglomeratele media in schimbul spatiului publicitar.

La finalul lunii aprilie, Grai Ventures a organizat un eveniment online pe acest subiect: „Ascensiunea Media pentru capitaluri proprii ca model investitional alternativ”. Evenimentul i-a avut invitati pe speakerii Chris Sheldrick - What 3 Words, Dennis Ahrling - German Media Pool, Martha Zuska - NextTECHnow, Vinay Solanki - Channel 4 si Volkert Moser - Romania Insider (cea mai mare platforma de stiri din Romania, in limba engleza). Printre subiectele dezbatute s-au numarat awareness Marketing - marketingul de constientizare, modelul de investitii Media for Equity conducand la cresterea credibilitatii in advertisingul digital precum si cresterea constientizarii businessului detinut, implementarea de programe de accelerare si scalare pentru clientii corporate, ceea ce conduce catre diverse colaborari media.

“Romania devine tot mai atragatoare in multe domenii”, a declarant Volker Moser, desi acest model de investitii nu este suficient exploatat in Europa de Est, acesta pare sa prinda contur. La nivel global, 9 din 10 startup-uri care au beneficiat de astfel de sprijin sunt inca active, iar unele exemple de succes sunt impresionante, cu o creștere a veniturilor de 29,900%.

Diana DUMITRU
Media for equity - un model alternativ sau complementar de investitii
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
ARTICOLE
 Top Corporate